Bakır İyonizasyon Sistemi Nedir?

Bakır İyonizasyon Sistemi Nedir?

Bakır İyonizasyon Sistemi Nedir?

Bakır İyonizasyon Sistemi Nedir?

Daha pürüzsüz, daha ipeksi havuz suyu ister misiniz? Daha az havuz kimyasalı mı kullanmak istiyorsunuz? Yosun izlerini durdurmaya ne dersiniz? Öyleyse bakır iyonizasyon sistemi ilginizi çekebilir.

Bakır İyonizasyon Sistemi Nedir?

Havuz mineral dezenfektanı olarak da anılabilen bir havuz iyonlaştırıcısı, sudaki bakteri ve algleri ortadan kaldırmak için tipik olarak bakır ve gümüş iyonları kullanır. Gümüş iyonları bakterileri yok etmede daha etkili olurken, bakır iyonları algleri önlemede daha büyük rol oynar.

Bakır aynı zamanda güçlü antimikrobiyal özellikleriyle bilinir ve tıpta yüzyıllardır tüm dünyada kullanılmaktadır. Havuz iyonlaştırıcı elektrotlarının çoğu, %90 veya daha fazla bakır ve yaklaşık %10 ya da daha az gümüş içerir.

Havuz iyonlaştırıcınız büyük olasılıkla elektrikli bir sıralı cihaz olacaktır. Bu da doğrudan pompa ve filtre sistemine bağlı olduğu anlamına gelir, ancak güneş sistemiyle çalışan iyonlaştırıcılar da havuzda bir klor dağıtıcısı gibi yüzebilir. Elektrikli iyonlaştırıcılar, elektroliz yoluyla cihaz içindeki iyonları üretmek için bir hücreye sahip olabilir veya iyonları suya salan mineral kartuşlar gerektirebilir.

Bir yüzme havuzu, temizlik için tek başına iyonlaştırıcıya güvenemez. İyonlaştırıcılar kendi başlarına etkili olamayacak kadar yavaş çalışırlar ve havuzu yüzücüler için güvenli hale getirmek için klor gibi başka bir dezenfektana ve organik kirleticileri ortadan kaldırmak için bir oksitleyiciye ihtiyaç duyar.

Bakır İyonizasyon Sistemi İşe Yarıyor Mu?

Havuz iyonlaştırıcılarının algleri önlemenin yanı sıra bakterileri ve zararlı patojenleri etkili bir şekilde ortadan kaldırmaya yardımcı olduğuna dair kanıtlar vardır. Düşük klor seviyeleri ile birlikte iyonlaştırıcıların, havuzları sterilize etmede tek başına yüksek klor seviyelerine göre daha etkili olduğu bilinir. Ayrıca bakır ve gümüş iyonlarının, klor dağılmaya başladığında bile havuzu daha güvenli tutan uzun vadeli dezenfekte etme gücüne sahip olduğu bulundu.

Bakır İyonizasyon Sistemi Ne Kadar Dayanır?

Havuz iyonlaştırıcıları, uygun şekilde bakıldıkları ve hücreler düzenli olarak değiştirildikleri sürece yıllarca dayanabilirler. Havuz iyonlaştırıcı hücrelerin çoğu birkaç aydan birkaç yıla kadar kullanılabilir ancak elektrotlar yıprandığında değiştirilmeleri gerekir. İyonlaştırıcınızın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için parçaları düzenli olarak kontrol ettiğinizden ve elektrotlar üzerindeki kireç kalıntılarını temizlediğinizden emin olun.